2005-07-09 14:11:30• hírek • Szatmar.ro

Nokia: acélmobil

Dizájntelefon, akiknek sok pénzért nem kell a kommunikátor és az okostelefon

A Nokia mobilóriás új telefonnal jelentkezett a mobilpiacon. A 8-as széria legújabb darabja, nem a tudásával, vagy a különleges technikai újításokkal hívja fel magára a figyelmet, a 8800 akár Bond legújabb fegyvere is lehetne, mert kimondottan masszív fémborítású telefon, amivel egy könnyed mozdulattal a főhős lefegyverzi ellenfelét.

Valójában a telefon minden apró részlete meghatórozó a célközönség behatárolása terén. Az ár: magyarországon  250 ezer forint körül alakul az ára, tehát nem éppen kispénzű személyek számára készült. Az anyag: állítólag az óragyártásból vettek át egy két jó ötletet, a Nokia 8800 presztízstelefon borítása lézerrel kivágott, többszörösen polírozott svédacél, a kijelzője pedig karcmentes üveg, a műanyag részek sem egfyszerű beolvasztott kinaihatlövetű, hanem a gyártó szerint speciális műgyanta. Mindezeket összegezve a gyártó egy töréstteszten is jó pontot ad az új családtagnak. Egy ilyen telefon összegezve egy elegáns öltöny zsebébe való, ahonna elővéve, mindenkinek a figyelmét felkelti. A súlya 134 grammot nyom, finoman szólva nem éppen fogyasztóbarát.

A tartalma, sem éppen okostelefon kategóriába sorolható, a nagy felbontású, 208x208 pixeles kijelzőjét még a pozítiv dolgok  közé sorolhatjuk, de a  gyengécske kamera, a  nehézkes menű,  kicsi  gombok nem igazán lenyűgözőek.

Azért van benne sok jó, használható dolog is, jó naptár, rádió, java, xhtml-böngésző, pop3-, smtp- és imap4-szabványokat támogató levelező, bluetooth, meg hatvannégy megabájtos belső memória.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: